Estetiska behandlingar

På Hagakliniken erbjuds olika typer av estetiska behandlingar med Botox,  filler samt PRP, mesotrapi som utförs av en läkare med många års erfarenhet inom området.

Ni erbjuds konsultation med läkaren gällande era behandlingar för att hitta det bästa möjliga behandlingsalternativet som passar er och era önskemål. Vi erbjuder även operationer av hudförändringar i ansiktet samt kroppen som utförs av Hagaklinikens hudläkare med erfarenhet av kosmetiska operationer.

Botox

Vad Botox är och vad det används för:
Botox är ett muskelavslappnande medel som injiceras i antingen hud, muskler, urinblåsans vägg. Det verkar genom att delvis blockera nervimpulser i de muskler som injicerats och minskar kraftiga sammandragningar av dessa muskler.

Botox används både för medicinskindikation och också kosmetiskingrepp.

Kosmetiskingrepp
Vistabel är den inom estetik motsvarigheten till Botox inom medicinskbehandling. Den används för muskelavslappning som i sin tur leder till att rynkor slätas ut.

Medicinska indikationer

 • Muskelspasmer i nacke, skuldror, (cervikal dystoni)
 • Muskelspasmer i extermitet efter stroke
 • Kraftig svettning i armhålorna, handflator som inverkar störande på vardagslivet och då annan lokal behandling inte hjälper.
 • Kronisk migrän

Behandlingsområden

 • Glabella (argrynkan)
 • Pannrynkor
 • Rynkor kring ögonen
 • Käklinjer
 • Tuggmuskler
 • Halsstränga

Fillers (Revofil)

Vi på Hagakliniken använder oss av REVOFIL, den nya generationens filler.

REVOFIL har, tack vare den nya peptidteknologin, en ökad hållbarhet på fillern (10-12 månader*), effektivare skulptering, stabilare gel samt mjukare injektioner då HA-gel är korslänkad.

Fördelarna med REVOFIL

 • Högre koncentration av fri HA (hyaluronsyragel), kopplat med peptid, i stället för traditionell PBS bland korslänkade HA-molekyler, vilket resulterar i ökad stabilitet i HA-gelen.
 • Starkt hämmande av endogen Hyaluronidase ökar gelens varaktighet i huden.
 • REVOFIL reglerar endogent kollagen och hyaluronsyra och för att öka hudens täthet och lyfteffekt.

REVOFIL är uppstramande och anti-rynk effektivt men efterlämnar ändå ett naturligt utseende med minimal ärrbildning vilket ger en okomplicerad injektionsbehandling. Resultatet synd direkt och återhämtningstiden är minimal vilket gör att du snabbt kan återgå till dina dagliga aktiviteter.
Peptidteknologin har visat på en positiv reglering av det endogena kollagenet samt stark resistens mot det egna enzymet som bidrar till den biologiska nedbrytningen av preparatet detta bidrar till den längre hållbarheten.

Vad kan REVOFIL användas till?

 • Korrigering och utslätning av ärr och fina rynkor
 • Fyllning av djupa rynkor
 • Skulptering och harmonering av ansiktskonturer
 • Fyllning av läppar

Håravfall

Äntligen en säker behandling mot håravfall

Här presenterar vi en produkt som har visat anmärkningsvärda resultat på att återfå håret. Dr. CYJ Hair Filler injektion som stimulerar hårväxten upp till 26 procent oavsett bakomliggande orsak till håravfall.

Det finns olika orsaker till progressiva hälsotillstånd som bl.a. håravfall. Med denna produkt kommer man inte bara stoppa håravfall utan ökar antal hårstrå från 16 upp till 26 procent, densiteten i area ökas upptill 36 procent och hårstråstjocklek upp till 33 procent. De nya hårstrå behåller din normala hårfärg.

Peptidblandningen stimulerar stamcellerna vid hårsäckar genom att uttrycka tillväxtfaktorer HGF och VEGF så att håret börja växa igen.

PRP - Platelet rich plasma

Den senaste inom anti-aging för ansikte och kroppsföryngring med hjälp av egna celler.

Historia
Trombocytrik plasma (PRP) injektioner började användas 1987 i öppen hjärtkirurgi. Idag har PRP injektioner säkert använts inom många områden, inklusive idrottsmedicin, ortopedi, kosmetika, fasciomaxillary och urologi.

Blodet innehåller plasma, röda blodkroppar, vita blodkroppar och blodplättar. Trombocyter är små skivformiga celler med en livslängd på ca 7-10 dagar. Under läkningsprocessen är blodplättarna aktiveras och aggregerar tillsammans. De släpper då de granuler som innehåller tillväxtfaktorer som stimulerar den inflammatoriska kaskaden och läkningsprocessen. Tillväxtfaktorer hjälper kroppen att reparera sig själv genom att stimulera cellerna att regenerera ny vävnad. Denna metod används idag mot håravfall.

Kosmetik

PRP används för ansiktsföryngring mot hudåldrande, och sol skador. Regeneration eller anti-åldrande genom biologisk stimulering av stamceller och tillväxtfaktorer.

Vetenskapen stöder användning av PRP för förstärkning och regenerering av hårda och mjuka vävnader. PRP är källan av koncentrerad trombocyt halten i blod. Trombocyter släpper

FAQ

Varför ska vi ha Regenerativ Medicin (PRP)?

Hudens åldrande innebär att hudens struktur och utseende försämras. Åldrande påverkar händer, mjuk vävnad i ansiktet och på kroppen. Åldrandet karaktäriseras av att huden blir tunnare och börjar hänga, svullnad, ålderfläckar och rynkor – framför allt i pannan, på kinderna, halsen och i urringningen. Hudens generella struktur förändras och torrhet blir ett problem. Exponering för solen förvärrar processen genom att UV-strålning gör så att huden åldras i förtid. Det här betyder att horisontella och vertikala rynkor i ansiktet försämras med tiden.

En del, både män och kvinnor, väljer att åldras med värdighet och är inte oroade over möjligheten att se ut som sina far- och morföräldrar i många år framöver. Men det finns alternativ i den här nya eran av anti-aging-medicin. Trenden nu är att vrida tillbaka klockan och genomgå någon form av föryngring för att reducera ansiktsrynkor, linjer, blemmor och för att föryngra kroppen.

Nu finns ett nytt tillvägagångssätt för patienter som söker en förbättrad och naturlig metod för föryngring. Det här är föryngring med hjälp av dina egna celler eller mer specifikt – platelet-rich plasma (PRP). Metoden kallas också autologous cellular regeneration (ACR) och är en estetisk behandling som är säker och inte särskilt obekväm för patienten. Om behandlingen ges i kombination med andra föryngrande behandlingar maximerar det ditt resultat.

REGENERATIV MEDICIN innebär produktion och injektion av autolog platelet rich plasma.

Det är välkänt att platelets har många funktioner. Platelets innehåller viktiga tillväxtfaktorer som, när de utsöndras, leder till:

 • Att vävnaden föryngrar sig
 • Ökad kollagenproduktion
 • Rekrytering av andra celler till det skadade området
 • Initierar vaskulär tillväxt
 • Förmår cellen att differentiera sig
 • Mineralisering av skelettet
 • Bildning av extracellulär matrix
 • Ej allergiframkallande

Det är en kroppsegen fysisk produkt vs. animaliskt framställd eller donerat av andra människor
Eliminering av infektioner som överförs vid donation ”Biologiskt lim” för vävnadens fästningsförmåga, särskilt vid hudtrauman

Dessa är viktiga steg i processen för kollagenförnyelse, men vad innebär processen?

SAFE och Physiologically Active

Förberedelserna är enkla och snabba och färdigställs under ditt besök på kliniken. Du får inte med dig några produkter hem. Produkterna kan användas på flera områden för dermal föryngring. Innan behandlingen tas ett blodprov på 10-20 ml som sedan omedelbart placeras i en centrifug i fem till åtta minuter. När centrifugen är klar kommer din blodplasma att ha separerats i tre skikt: (1) platelet, ( 2) röda blodkroppar och (3) platelets och vita blodkroppar. Därefter injiceras platelets i dermis eller hudens fettlager. Platelets stimulerar gradvis kollagenet vilket kan öka hudens tjocklek och förbättra din huds hälsa.

Hur lång är behandlingen?

Mellan 60 och 90 minuter.

Vilka områden i ansiktet och på kroppen kan behandlas?

 • Runt ögonen – Peri Orbital Rim
 • Kinderna
 • Hakan
 • Förtunnad hud på halsen
 • Käklinjen
 • Ovansidan på händerna
 • Urringningen
 • Andra områden på kroppen

Hur ser processen med hudföryngring med ACR- PRP ut?

Vi kommer att bedöma hur långt gånget din huds åldrande är, utföra en analys och därefter rekommendera en förståndig behandling som ger ett rimligt resultat. Valmöjligheterna för föryngring av huden i ansiktet kommer att presenteras för dig, inklusive deras effektivitet och säkerhet. Man beräknar kostnaden och antalet behandlingstillfällen som du väntas behöva. Personer mellan 30 och 80 år är lämpliga kandidater för behandlingen.

Behandlingen passar alla hudtyper och är säker och effektiv, men behandlingen rår däremot inte på alla sorters rynkor. Innan behandlingen tas ett foto för att man lättare ska kunna följa upp och bedöma behandlingsresultatet. 16 ml blod tas från armen och samlas upp i särskilda sterila tuber som sedan centrifugeras för att skilja blodet från plasman. Plasman sugs upp i en spruta och aktiveras med kalcium-klorid, vilket stimulerar den naturliga tillväxten. Ungefär 8 ml PRP används för föryngring av ansiktet.

Detta injiceras under huden i pannan, runt ögonen, på kinderna, hakan och på ovansidan händerna. Behandlingen är relativt smärtfri. Tre behandlingar med en månads mellanrum rekommenderas, följt av underhåll minst en gång om åren, helst två.

Hela processen tar mellan 60 och 90 minuter.

Finns det några bieffekter?

Till de enklare bieffekterna hör: minimal svullnad, blåmärken och rodnader i 12- 24 timmar. En del patienter får huvudvärk. Till måttliga biverkningssymtom hör att patienten kan känna sig svimfärdig och ha ett blåmärke på armen efter nålen i två till tre dagar. NEJ! Alla är inte lämpliga för att undergå behandling. Personer med hudsjukdomar (SLE, Porfyri, allergi), cancer, blodsjukdomar, svåra metabola och systemiska sjukdomar, blödarsjuka eller misstanke om sepsis ska inte undergå behandling med PRP.

Vilka resultat kan jag förvänta mig?

Resultaten är synliga efter tre veckor och förbättras gradvis under de påföljande månaderna med synbar förbättring av hudens struktur och ton. Kosmetiska behandlingar och ljusterapi kan ytterligare förbättra resultatet

Resultaten är synliga efter tre veckor och förbättras gradvis under de påföljande månaderna med synbar förbättring av hudens struktur och ton. Kosmetiska behandlingar och ljusterapi kan ytterligare förbättra resultatet

BOKA TID ONLINE

Prislista